Medewerkers

Alle vrijwillige medewerkers van Stichting Jonge Helden op een rij:

Saskia KoningSaskia Koning - oprichter/directeur
Afgestudeerd aan de Faculteit der Letteren in communicatiekunde, specialisatie jeugdcommunicatie, werkte Saskia tien jaar bij commerciële en publieke omroepen. Daarna een omslag en weer terug naar de basis: kinderen. Na de opleiding integratieve kindertherapie was zij sinds 2003 vrijgevestigd kinder- en jeugdtherapeut te Bussum. Daar groeide al snel het besef dat met preventieve hulpverlening veel (ernstige) probleemsituaties waarmee kinderen en tieners werden aangemeld, voorkomen hadden kunnen worden. Zo ontstond het idee voor Stichting Jonge Helden. En met de toegewijde hulp en steun van velen is dit idee in 2008 werkelijkheid geworden.
Saskia coordineert de verschillende projecten van Stichting Jonge Helden, coordineert de PR, fondswerving en de financien en houdt zich bezig met de begeleiding van de vrijwilligers, beleid en ontwikkeling.  

Alexandra Tsilavis – voorlichter scholenprojecten/Jonge HeldencoachAlexandra Tsilavis
Als groepsleerkracht, leerkracht drama en leerkracht handvaardigheid is Alexandra vele jaren in het basisonderwijs werkzaam geweest. Daarnaast heeft zij een aantal jaren Nederlandse les gegeven aan allochtonen en analfabeten. Na langdurig verblijf in het buitenland heeft zij besloten kinderen en jongeren te willen bijstaan in het verwerken van verlies. De opleiding tot verliesconsulente bij Riet Fiddelaers Jaspers en Sabine Noten is in 2009 met succes afgerond en Alexandra versterkt het team van Stichting Jonge Helden als voorlichter scholenprojecten. Daarnaast begeleidt Alexandra onze programma's, presentaties en ouderthema-avonden als rouw en verlies-coach. Ook verzorgt Alexandra de online adviezen.

Paula Huizing – projectleider scholenprojecten
Via haar eigen school hoorde Paula van het bestaan van de Stichting Jonge Helden. "Dit mooie doel, om kinderen te helpen bij het omgaan met verlies, heeft me erg geïntrigeerd. Ook heb ik me altijd al erg geïnteresseerd in psychologie en met deze functie kan ik een nuttige en waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen die in hun jonge jaren moeilijke tijden meemaken." 

Tineke Berendsen – secretariële ondersteuning scholenprojectenTineke Berendsen
Tineke Berendsen heeft gewerkt in de gezondheidszorg, laatstelijk als adviseur Personeel & Organisatie. Daarna was zij actief als vrijwilliger in een Hospice en sinds kort ondersteunt zij de scholenprojecten van Stichting Jonge Helden op secretarieel gebied.

Marjolein Sitters - (Online)Communicatie
Marjolein heeft zich na haar HBO diploma verder ontwikkeld op het gebied van marketing & communicatie. Naast commerciële ervaringen werkt Marjolein al zeer lange tijd in de goede doelen sector. Daar hield zij zich bezig met de communicatie rond fondsenwerving, internet en pers & PR. In haar vrije tijd verzorgt Marjolein de social media voor Stichting Jonge Helden, schrijft de jaarverslagen en is tevens redactie-assistent voor de websites.


Fred Wijdemans - financiële en donateuradministratie 
Fred heeft sinds 1971 bij diverse bedrijven gewerkt als financieel administratief medewerker dan wel boekhouder. In zijn vrije tijd stelt hij met plezier zijn kennis en ervaring ten dienste van kinderen en jongeren met rouw en verlies. Fred houdt zich bezig met boekhouding, projectadministratie en de donateuradministratie. 
 
 Simone Untersalmberger - projectleider nieuwe helden