Comité van aanbeveling

Prof. dr. J. van de Bout
Klinisch psycholoog en psychotherapeut. Als hoogleraar klinische psychologie verbonden aan de Universiteit Utrecht. Eerder was hij bijzonder hoogleraar Verliesverwerking aan deze universiteit.

Florine Bennebroek-GravenhorstF. Bennebroek Gravenhorst
Als huisarts in Bussum en Almere heeft Florine veel te maken met kinderen en tieners die een verlies meemaken, in de vorm van een overlijden of een echtscheiding. Door preventieve begeleiding en ondersteuning van deze kinderen en tieners kan het grote leed verzacht worden, daarvan is zij overtuigd.

Dhr. K. Wieme
Kinder- en Jeugdpsychiater te Amersfoort. Karel Wieme onderschrijft het belang van preventieve zorg voor kinderen en jongeren met rouw en verlies.

Daan Westerink
is journalist en rouwdeskundige. Ze schrijft artikelen en boeken over rouw en verlies, organiseert trainingen en symposia en geeft interviews over dit onderwerp. Daan bedenkt regelmatig nieuwe initiatieven binnen uitvaart, rouwzorg en onderwijs. Haar missie is het verspreiden van wetenschappelijke kennis over rouw en verliesverwerking, voor iedere doelgroep en op welke manier dan ook. Zie www.daanwesterink.nl.

Mr. M.I. Tonk
Advocaat en mediator te De Bilt. Marjolein Tonk is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij heeft een pedagogische achtergrond en ruime ervaring op het gebied van het omgangsrecht.
De nadruk van haar werkwijze ligt in het vinden van de gezamenlijke oplossing, met specifieke aandacht voor de positie van het kind. Marjolein tracht in haar werk zoveel mogelijk preventief te werk te gaan door ouders zo goed en voortvarend mogelijk in het (juridische) proces van een scheiding te begeleiden met als doel (onnodige) escalatie en problemen te voorkomen.

In memoriam Ton Honig
Op 27 juni 2010 is Ton Honig overleden, hij was lid van ons comité van aanbeveling. Ton was een heel bijzonder mens. Hij begeleidde kinderen en jongeren die hun vader of moeder hebben verloren en hij begeleidde gedenkdiensten voor overleden kinderen, dat deed hij met hart en ziel. Daarnaast was Ton studentenpastor en schreef hij prachtige kinderboeken over onder andere verlies en afscheid. Ton onderschreef de doelstellingen van Stichting Jonge Helden helemaal en heeft met zijn visie mede de opzet bepaald van Stichting Jonge Helden zoals deze nu is. Wij gedenken Ton in dankbaarheid en met heel veel respect.