Coaches

Stichting Jonge Helden werkt met een vaste groep coaches in het hele land. Alle coaches hebben een relevante basisopleiding op HBO- of universitair niveau. Daarnaast zijn de coaches gespecialiseerd in kinderen, jongeren, rouw en verlies. Allen hebben zij ruime ervaring in het begeleiden van groepen kinderen en/of jongeren.
U kunt de Jonge Heldencoaches direct benaderen voor het verzorgen van een programma. Hieronder vindt u een overzicht met onze gelicenseerde coaches en hun werkgebied.


 Naam coach: Dorine Dokter
 Naam praktijk: BuroTROOST
 Adrespraktijk: Lyceumstraat 7, 1814BP Alkmaar
 Telefoon: 06-46020898
 E-mail: info@burotroost.nl
 Website: www.burotroost.nl
 Werkgebied: Regio Alkmaar, Volendam, Purmerend, Bergen, Schoorl, Groet, Heiloo, Schagen, Heerhugowaard, Langedijk, Zijpe, Den Helder.

BuroTROOST begeleidt iedereen van 0 tot 99 jaar met een hulpvraag ten aanzien van rouw en verlies in de breedste zin van het woord. Het accent ligt bij het ondersteunen van kinderen, jongeren, mensen met een (verstandelijke) beperking en hun ouders/verzorgers tijdens hun rouwproces na een verliessituatie zoals een overlijden, scheiding, adoptie, ziekte of verlies van een lichaamsfunctie. Dit gebeurt tijdens individuele en/of groepsgewijze begeleiding.
Ook kan BuroTROOST ingezet worden gedurende een palliatieve zorgperiode en bijvoorbeeld tijdens een uitvaart. Tevens geeft BuroTROOST workshops, trainingen en voorlichting aan profess
ionals.


 Naam coach: Gerda Schmidt
 Naam praktijk: Kleuren van Rouw
 Adres praktijk; Kosterstuin 166, 1689 KL Zwaag
 Telefoon: 06-36106348
 E-mail: infogerdaschmidt@gmail.com
 Website: www.gerdaschmidt.nl & www.verliesopdekaart.nl
 Werkgebied: Regio Hoorn

Mijn naam is Gerda Schmidt, na enkele jaren in het voortgezet – en volwassenonderwijs te hebben gewerkt specialiseerde ik me in leerproblemen en sociaal-emotionele vraagstukken. Vervolgens volgde ik opleidingen in o.a. TA, NLP, systemisch werk en dromen. Via diverse opleidingen daarna specialiseerde ik me in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met een ingrijpende verlieservaring. Op dit moment ondersteun ik leerlingen in het voortgezet onderwijs bij leer- en gedragsproblematiek en op sociaal-emotioneel vlak. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk van waaruit ik kinderen en jongeren na een verlieservaring begeleid. Vanaf de oprichting ben betrokken bij de Stichting als Jonge Helden coach.


 Naam coach: Inge Obdeijn
 Naam praktijk: Rouwtherapeut voor kinderen en jongeren
 Adres praktijk: Lammert Majoorlaan 42, 1401 RP Bussum
 Telefoon: 06-34810636
 E-mail: inge.obdeijn@hotmail.com
 Website: n.v.t.
 Werkgebied: Regio Gooi en omstreken, Amsterdam 

Ik ben Inge Obdeijn, rouwtherapeut voor kinderen, jongeren en hun ouders. Mijn achtergrond is HBO-Verpleegkunde en de post HBO opleiding Pedagogiek. In 2007 heb ik de 2 jarige post HBO opleiding “Jong Verlies “ van het Expertisecentrum Verlies met succes afgerond. Daarnaast heb ik meerdere trainingen gevolgd op het gebied van systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgericht werken en gecompliceerde rouw.
Ik heb een eigen praktijk waarin ik gezinnen, kinderen en jongeren begeleidt en behandel die te maken hebben gehad met een ingrijpend verlies zoals scheiding, het overlijden van een dierbare of ziekte binnen het gezin.
Ik werk sinds 2009 voor Stichting Jonge Helden en heb sindsdien vele programma’s verzorgd op het basisonderwijs en op het voortgezet onderwijs. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en workshops op het gebied van rouw en verlies. De lezingen/workshops zijn geschikt voor ouders, leerkrachten, schoolbesturen e.d.


 Naam coach: Janet Schmidt
 Naam praktijk: Praktijk Magosh
 Adres praktijk: Praktijk in Bussum en Almere
 Telefoon: 06-52731741
 E-mail: info@janetschmidt.nl
 Website: www.magosh.nl
 Werkgebied: Regio 't Gooi, Eem- en Flevoland

In het basisonderwijs ontwikkelde ik me van leraar tot trainer, coach en rouwtherapeut.
Sinds ik in 2004 mijn praktijk in Bussum startte, heb ik diverse opleidingen gevolgd bij o.a. Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten (Land van Rouw) en Johan Maes (De Bedding).
Met mijn expertise verlies(-trauma) en herstel heb ik al vele scholen, kinderen, jongeren en hun ouders begeleid na (of ter voorbereiding op) een ingrijpend verlies rondom ernstige ziekte, overlijden en scheiding.
Ook geef ik trainingen aan docenten/leraren over hoe om te gaan met verlies op school.
Vanaf de start, de brainstorm-sessies van de Jonge Helden projecten, ben ik betrokken bij de opzet en inhoud van de programma’s en werkte ik met veel plezier mee aan de ontwikkeling van de workshops op scholen. Naam coach: Hélène van Engelen
 Naam praktijk: Childwise
 Adres praktijk: Brinklaan 109, 1405 Bussum
 Telefoon: 06-4815003
 E-mail: helene@childwise.nl
 Website: www.childwise.nl
 Werkgebied: ‘t Gooi en omstreken, Almere, Amsterdam,  Utrecht en Amersfoort

Sinds 2005 werk ik als kinder- en jeugd therapeut in Bussum. Ik begeleid met veel liefde en plezier ouders en kinderen met veel verschillende soorten hulpvragen. Hierbij staat centraal de eigen kracht en oplossingen van ouder(s) en kind(eren). Sinds een aantal jaar werk ik samen met Stichting Jonge Helden en ben ik coach op alle programma’s. Naam coach: Greetje Hartman van den Berg
 Naam praktijk: in ’t hart
 Adres praktijk: Voorhofstraat 6. 2271 BX Voorburg
 Telefoon: 06-50243179
 E-mail: www.inthart@gmail.com
 Website: n.v.t.
 Werkgebied: Voorburg, Den Haag, Zoetermeer en omgeving

Ik ben als rouw en verliesbegeleidster werkzaam in Voorburg. Daarnaast werk ik enkele dagen als juf van groep 1/2 in het basisonderwijs.
In mijn praktijk werk ik vooral met kinderen en jongeren na een verlieservaring , maar ook wanneer een dierbare stervende is.
Ik heb ervaring in het begeleiden van scholen na ingrijpende gebeurtenissen zoals een gezinsdrama. Geef lezingen en workshops over hoe om te gaan met verlies in je omgeving, de school of op de werkvloer.
Ook ben ik af en toe gastdocent op o.a. de opleiding voor kindertherapie in België.
Sinds 2011 ben ik coach bij Stichting Jonge Helden, waar ik met andere coaches lotgenotenprogramma’s van Jonge Helden mag begeleiden.Naam coach: Anet Kiela
Naam praktijk: Praktijk de Pleisterplaats
Adres praktijk: Gaardendreef 47 Amersfoort
Telefoon: 06-14778417
E-mal: anet@praktijkdepleisterplaats.nl
Website: www.praktijkdepleisterplaats.nl
Werkgebied: omgeving van Amersfoort, Zeist, Hilversum, Bunschoten/Spakenburg, Zeewolde, Harderwijk, Barneveld, Ede en Doorn
Ik ben Anet Kiela en werk als verliesbegeleider bij de Pleisterplaats, daar kunnen kinderen tot rust komen en nieuwe kracht opdoen na een verlieservaring. Na de opleiding voor verliesbegeleider door Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten bij het Land van Rouw ben ik in 2011 met een eigen praktijk gestart. Naast deze opleiding heb ik nog een aantal trainingen en opleidingen rond dit thema gevolgd. Onder andere de opleiding Een taal erbij van De Kontekst, verschillende trainingen van Riekje Boswijk-Hummel, Sherborne bewegingspedagiek en Sherborne Samenspel bij Hechter!. In 2016 ben ik gestart als coach bij de Stichting Jonge Helden.
Ik ben getrouwd en heb drie kinderen.Naam coach: Simone Untersalmberger
Naam praktijk: Goed-Gezind
Adrespraktijk: Eelerberg 77 3825 BD Amersfoort
Telefoon: 06-19530327
E-mail: simone@goed-gezind.nl
Website: www.goed-gezind.nl
Werkgebied: Amersfoort, Leusden, Soest, Baarn, Nijkerk, Hoevelaken
Als er door omstandigheden zoals een (echt)scheiding, het vormen van een samengesteld gezin of een overlijden ingrijpende veranderingen binnen het gezin plaats vinden, heeft dit zijn weerslag op iedereen binnen het gezin. Er komen veel verschillende emoties los en iedereen zal daar op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo mee om gaan.
Vanuit mijn praktijk Goed-Gezind coach ik kinderen en jongeren, geef ruimte aan hun emoties, begeleid ze bij het accepteren van de nieuwe situatie en kijken we naar hun behoefte. Tegelijkertijd geef ik ouders handvatten en inzichten, zowel voor henzelf als hoe zij hun kind(eren) zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Sinds 2017 ben ik met veel plezier werkzaam voor Stichting Jonge Helden en dat is een fantastische aanvulling op alles wat ik al doe!


Naam coach: Nora Brouwer
Naam praktijk: Nora Brouwer, Praktijk voor Psychosociale hulpverlening, Rouw en verliesbegeleiding, coaching en counseling
Adres praktijk: Damoclesstraat 27, 1363 TX Almere
Telefoon: 036-5366231 / 06-39052941
E-mail: norabro@xs4all.nl
Website: n.v.t.
Werkgebied: Regio Almere, ‘t Gooi en omstreken
Na een loopbaan in het bedrijfsleven, ben ik na een studie psycho-sociaal werk en diverse deeltijdopleidingen o.a. op het gebied van systemisch werken, rouw en verliesbegeleiding, als therapeut gaan werken. Ik ben al vele jaren werkzaam als begeleider van kinderen, jongeren en volwassenen die een rouwproces doormaken. Bij Jonge Helden ben ik vanaf het prille begin werkzaam als Jonge Heldencoach.


Naam coach: Christy Prins
Naam praktijk: Magical Minds
Telefoon: +5999-5696868
Email: coach972c@gmail.com
Werkgebied: Curaçao
Ik ben Christy Prins, kinder coach, geboren en getogen op Curaçao. Sinds 2000 werk ik met
kinderen en geef oa: individuele kindercoaching voor kinderen, tieners en volwassenen, tekenles,
Eco club( naschoolse activiteit- natuur/milieu bewustwording), vakantie kampen. Hiernaast heb ik
nog verschillende cursussen gevolgd waaronder: Kernvisie coaching, Spiegelgedrag, coach
Kinderbrein en Bewegen, Verlies in beeld training, etc. Ik ben vanaf 2018 ook docent in opleiding
bij Kind-in-Kracht opleidingsinstutuur op Curaçao.
Sinds 2018 ben ik samen met Ingrid Kampschöer begonnen met het aanbieden van de Jonge
Helden programma’s op Curaçao.


Naam coach: Ingrid Kampschöer
Naam praktijk: Kinder- en Jeugd Praktijk Blom-Curacao
Adrespraktijk: Seru Bottelier 29, Curacao
Telefoon: +5999-5134250
E-mail: ingrid@colenbrander.net
Website: nvt
Werkgebied: Curacao
Ik ben Ingrid Kampschöer, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP en GZ- psycholoog. Sinds 2016 woon ik op Curacao en heb daar net als in Nederland mijn eigen Kinder- en Jeugd Praktijk Blom- Curacao opgericht. Ik verzorg op Curaçao trainingen op gebied van faalangst, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen en ik verzorg psychologische individuele begeleiding aan zowel kinderen, jongeren en volwassen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd oa oplossingsgerichte psychologie, Rots en watertrainingen, mindfullness en ik ben haptotherapeut. Ook heb ik bij Riet Fiddelaers de opleiding ‘Verlies in beeld’ gevolgd en supervisie gehad op gebied van rouw en scheiding. Samen met Christy Prins zijn we in 2018 begonnen om de programma’s van Stichting Jonge Helden op Curacao aan te bieden op scholen.