Dappere Dino's in project Gezonde School RIVM

NIEUWSNieuws archiefDappere Dino's in project Gezonde School RIVM

Het programma Dappere Dino’ s wordt per 7 oktober opgenomen in 't ondersteuningsaanbod/interventiedatabase voor scholen van het project de Gezonde School van het RIVM.

Dit najaar kunnen scholen subsidie aanvragen om het programma Dappere Dino’s op een school of binnen een samenwerkingsverband van scholen, uit te laten voeren. Dit is een mooie kans om Dappere Dino’s voor meer scholen en kinderen beschikbaar te stellen!

Het programma Dappere Dino's is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd 6-8 jaar die een scheiding van hun ouder hebben meegemaakt. Enerzijds krijgen ze steun van leeftijdgenootjes die hetzelfde meemaken om zo de spanning van de scheiding te verminderen. Anderzijds leren deze kinderen probleemoplossende vaardigheden zodat ze beter om kunnen gaan met gevoelens na de scheiding.

Dappere Dino's is een mooie toevoeging aan de bestaande Jonge Helden Scholenprojecten. Jonge kinderen hebben behoefte aan een nog sterker gestructureerd programma dan het Kameleonprogramma. Daarom zijn wij in 2012 een samenwerking met TNO aangegaan voor het scheidingprogramma Dappere Dino’s dat speciaal is ontwikkeld voor groep 3 en 4.