Over de programma's

OVER DE PROGRAMMA'S 

De volgende programma's kunnen wij op scholen (of elders) verzorgen:

* het Kameleonprogramma voor 5-10 scheidingskinderen en hun ouders/verzorgers. Dit programma is gebaseerd op het programma Gedeeld Verdriet Scheiding van Riet Fiddelaers-Jaspers.

*het Sterprogramma voor 5-10 kinderen of tieners die een gezinslid hebben verloren en hun ouders/verzorgers. Ook dit programma is gebaseerd op het programma Gedeeld Verdriet Rouw van Riet Fiddelaers-Jaspers.

*het OverHoopprogramma voor 5-10 kinderen of  tieners met een ernstig ziek gezinslid.

*het Nieuwe Heldenprogramma voor 6-8 kinderen van 8 -13 jaar met een oorlogs- en/of vluchtverleden.


In het volgende filmpje van leraar24.nl, een indruk van een bijeenkomst van een Sterprogramma op een Zoetermeerse basisschool:Alle bovengenoemde programma's bestaan uit de volgende onderdelen:
*een ouderavond voor alle ouders;
*individuele intakegesprekken van alle deelnemers met een van de coaches;
*6 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur;
*in het basisonderwijs: aan het einde van de 6e groepsbijeenkomst, sluiten de ouders aan en volgt een gezamenlijke afsluiting;
*tenslotte krijgen ouders in een persoonlijk gesprek met een van de coaches informatie over het proces van hun kind en desgewenst tips en handreikingen bij het begeleiden van hun kind.

Alle programma's vanaf zeven deelnemers worden begeleid door twee professionele rouw- en verliescoaches, gespecialiseerd in de doelgroep kinderen en jongeren. Een klein Kameleon-, Ster- of OverHoopprogramma wordt begeleid door één professionele rouw- en verliescoach, soms samen met een getrainde vrijwilliger.

De kosten voor alle programma's behalve het Nieuwe Heldenprogramma met 7 tot 11 deelnemers bedragen per 1-1-2018 1750 euro inclusief materiaalkosten en exclusief BTW en reiskosten a 0,19 per km. 
De kosten voor het Nieuwe Heldenprogramma met 6 tot 8 deelnemers bedraagt per 1-1-2018 1850 euro inclusief materiaalkosten en exclusief BTW en reiskosten a 0,19 per km.

De kosten voor alle programma's behalve het Nieuwe Heldenprogramma tot en met 6 deelnemers bedragen 950 euro, inclusief materiaalkosten en exclusief BTW en reiskosten a 0,19 eu per km.

Bent u geinteresseerd in een programma bij u op school of binnen uw organisatie? U kunt dan direct contact opnemen met een van onze Jonge Helden coaches, klik hier voor een overzicht met alle coaches. Voor het Nieuwe Heldenprogramma kunt u contact opnemen met Simone Untersalmberger: simone@stichtingjongehelden.nl.

Heeft u interesse in een Stoere Schildpaddenprogramma of een Dappere Dinoprogramma voor scheidingskinderen van respectievelijk 4-6 jaar en 6-8 jaar? Een aantal van onze coaches is ook gelicenseerd coach van deze programma's. Voor meer informatie kunt u mailen met info@stichtingjongehelden.nl.